Suroviny
260 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär)
40 g škrobu
80 g cukru moučka
180 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
2 lžičky mleté kávy
½ lžičky xanthanu nebo guaru
80 g cukru moučka
180 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
2 lžičky mleté kávy
½ lžičky xanthanu nebo guaru
čokoládová pomazánka (nutela) bez obsahu mléčných složek (např. od firmy Rapunzel, případně si ji můžeme vyrobit doma z hořké čokolády, tuku a trochy rostlinného mléka)
instantní káva
moučkový cukr
čokoládová poleva (hořká čokoláda bez obsahu mléčných složek, trocha ztuženého tuku)
Postup
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme hvězdičky nebo jiné tvary. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 160 °C 7-10 min.
Čokoládovou pomazánku smícháme s jemně nadrcenou instantní kávou a cukrem (poměr dle chuti). Vzniklým krémem slepujeme vždy dvě hvězdičky dohromady. Na závěr ozdobíme čokoládovou polevou.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.