Kávové hvězdičky s čokoládovo-kávovou nádivkou

Surovinykavove-hvezdicky-s-cokoladovo-kavovou-nadivkou.jpg

260 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär)
40 g škrobu
80 g cukru moučka
180 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
2 lžičky mleté kávy
½ lžičky xanthanu nebo guaru

čokoládová pomazánka (nutela) bez obsahu mléčných složek (např. od firmy Rapunzel, případně si ji můžeme vyrobit doma z hořké čokolády, tuku a trochy rostlinného mléka)

instantní káva
moučkový cukr

čokoládová poleva (hořká čokoláda bez obsahu mléčných složek, trocha ztuženého tuku)

 

Postupkavove-hvezdicky-s-cokoladovo-kavovou-nadivkou-2.jpg

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme hvězdičky nebo jiné tvary. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 160 °C 7-10 min.

Čokoládovou pomazánku smícháme s jemně nadrcenou instantní kávou a cukrem (poměr dle chuti). Vzniklým krémem slepujeme vždy dvě hvězdičky dohromady. Na závěr ozdobíme čokoládovou polevou.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *