Kynutý knedlík vařený v páře

Surovinykynuty-knedlik.jpg

200 g bezlepkové mouky (dala jsem 100 g Jizerky a 100 g Procelia univerzální)
175 ml vlažné vody
hrst burisonů
1 rovná kávová lžička sušeného droždí
2 špetky soli
špetka cukru

 

Postup

Ze všech surovin zaděláme těsto, které je o trochu řidší a lepivější než na lepkové kynuté knedlíky. Těsto ihned naplníme do menších forem a necháme 30 min kynout. Nejvíce se mi osvědčily silikonové formičky na muffiny, ale jde použít i porcelánové hrnky, ty je však nezbytné důkladně vymastit. Formičky plníme asi do 2/3, kynuté těsto trochu nabyde.
Na dno širšího hrnce dáme trochu vody a pařáček. Na ten rozestavíme formičky s těstem, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Stáhneme na nejnižší stupeň a vaříme v páře 25 minut. Poté vyklopíme z formičky a nakrájíme na plátky.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba, úprava několika receptů z internetu.
Řada receptů popisuje přípravu knedlíků v mikrovlnce. Nám se tak ale nikdy nepodařily, pokaždé po vyndání ztvrdly jako kámen.

 
5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *