Mrkvovo-tuňáková omáčka na těstoviny (nebo rýži)

Surovinymrkvovo-tunakova-omacka.jpg

 

1 cibule
6 stroužků česneku
olivový olej
2 konzervy tuňáka
6 mrkví
1 velký rajský protlak
1 lžička sardelové pasty nebo rybí omáčky
2 lžíce nasekané pažitky
sůl
pepř

 

 

Postup

Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nahrubo nastrouhané mrkve, podlijeme velmi malým množstvím vody (jen aby se mrkev nepřipalovala) a za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou 10 minut. Poté vmícháme protlak, sardelovou pastu a tuňáka (olej nebo slaný nálev slijeme). Společně ještě 5 minut povaříme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s těstovinami, rýží nebo rýžovými nudlemi, ozdobené drobně nasekanou pažitkou.

 

Poznámky

Zdroj receptu: Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem na Nudle s tuňákem a mrkví od uživatelky Eliza.
Na první přečtení možná hodně neobvyklá kombinace surovin, ale výsledek je opravdu hodně jedlý.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *