Suroviny
6 stroužků česneku
olivový olej
6 mrkví
1 velký rajský protlak
1 lžička sardelové pasty nebo rybí omáčky
2 lžíce nasekané pažitky
pepř
Postup
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nahrubo nastrouhané mrkve, podlijeme velmi malým množstvím vody (jen aby se mrkev nepřipalovala) a za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou 10 minut. Poté vmícháme protlak, sardelovou pastu a tuňáka (olej nebo slaný nálev slijeme). Společně ještě 5 minut povaříme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s těstovinami, rýží nebo rýžovými nudlemi, ozdobené drobně nasekanou pažitkou.
Poznámky
Zdroj receptu: Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem na Nudle s tuňákem a mrkví od uživatelky Eliza.
Na první přečtení možná hodně neobvyklá kombinace surovin, ale výsledek je opravdu hodně jedlý.