Suroviny
400 g bezlepkové mouky (namíchala jsem 200 g Procelia univerzální a 200 g Jizerka)
1 prášek do pečiva
1/4 lžičky xanthanu
100 g cukru
2 lžíce malinové marmelády
30 g hořké bezmléčné čokolády
3 lžíce oleje
1 lžíce citronové šťávy
400 ml vody
Postup
Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. Pracujeme rychle, aby těsto „nezgumovatělo“. Těstem naplníme formičky na muffiny. Pečeme při 160 °C asi 35 min (zkoušíme špejlí). Po upečení vyndáme z trouby a necháme krátce vychladnout, poté vyndáme z formiček, aby se muffinky nezapařily.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.