Pečená cuketa v hrašce

Surovinycuketa-v-testicku-z-hrasky.jpg

1 velká cuketa
300 g hrašky na obalování
1 velká brambora
voda dle potřeby
4 stroužky prolisovaného česneku
1 lžička hořčice
sůl
pepř

 

Postup

Cuketu oloupeme, vydlabeme vnitřek se semínky a nakrájíme na tenké plátky. Hrašku odvážíme do hlubší misky, přidáme oloupanou a najemno nastrouhanou bramboru a za stálého míchání přiléváme tolik vody, až vznikne řidší těstíčko hustoty asi jako na palačinky. Přidáme prolisovaný česnek, hořčici, sůl, pepř a vše dobře promícháme. Cuketu rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a zalijeme ji připraveným těstíčkem. Lehce promícháme, aby se těstíčko dostalo i do spodních vrstev. Pečeme při 180 °C dozlatova (asi 30 minut).

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *