Suroviny
2 středně velké brambory
kousek jemně nastrouhané mrkve
nadrobno pokrájená jarní cibulka
2 stroužky česneku
1 lžíce sojanézy nebo smetany
sůl
pepř
(Tavenýr nebo jiná veganská alternativa jemného sýra)
(Tavenýr nebo jiná veganská alternativa jemného sýra)
Postup
Vychladlé brambory předem uvařené ve slupce podélně rozkojíme a opatrně vydlabeme prostředek. Vydlabané brambory smícháme s mrkví, cibulkou, česnekem a sojanézou. Osolíme a opepříme. Pečeme asi 20 minut na 200 stupňů. Před koncem pečení můžeme na brambory dát plátky Tavenýru nebo jiného veganského sýra (pozor, Tavenýr se ale moc nerozpeče!)
Poznámky
Velmi volná inspirace: www.glutenfreevegan.com recept Stuffed Baked Potatoes.