Pohanková kaše s banánem

Surovinypohankova-kase-s-bananem.jpg

1 hrnek pohanky (kroupy)
1.5 hrnku rostlinného mléka
2 lžíce třtinového cukru nebo odpovídající množství stevie
1 lžička mleté skořice
1 velký banán

 

Postup

Pohanku propláchneme a nasypeme do vroucího rostlinného mléka. Přidáme rozmačkaný banán, skořici a cukr, přivedeme k varu a minutu povaříme. Poté odstavíme z plotny, přiklopíme pokličkou a zabalíme na 20 minut do peřin. Pohanka během této doby krásně změkne. Poté hrnec vrátíme na plotýnku, kaši promícháme a podle potřeby ještě naředíme mlékem. Podáváme teplou nebo studenou, posypanou skořicovým cukrem nebo ozdobenou ovocem.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.
Banán můžeme přidat i zcela nakonec do hotové kaše, ale pokud ho přidáme hned na začátku, lépe se nám prolnou chutě.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *