Pohanková kaše se zeleninou

Suroviny

  • 1 hrnek pohanky lámanky (může být i pohanka – kroupy)
  • 1.5 hrnku vody
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • 1 cibule
  • 1 větší mrkev
  • 3 větší růžičky brokolice
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Postup

Pohanku propláchneme na sítku pod proudem studené vody. V hrnci přivedeme k varu 1.5 hrnku vody, rozpustíme v ní kostku bujonu, přisypeme pohanku, promícháme a hned stáhneme z plotýnky. Přiklopíme pokličkou a na 20 minut zabalíme do peřin.
Mrkev nahrubo nastrouháme, celer a česnek nakrájíme na plátky, brokolici rozebereme na drobné růžičky nebo nasekáme. Na rozpáleném oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, v půlce restování přidáme česnek, poté přidáme pokrájenou zeleninu, podlijeme troškou vody (jen několik lžic), přiklopíme pokličkou a 10 minut podusíme. Zeleninovou směs vmícháme do uvařené pohanky, ochutíme solí a pepřem, necháme krátce pod pokličkou dojít, aby se propojily chutě, a můžeme servírovat.

Poznámky

Zeleninu je možné obměňovat dle vlastní chuti nebo stavu zásob.

Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.