Pudink z teffové mouky

pudink-z-teffove-mouky.jpg

 

Suroviny

400 ml rostlinného mléka
45 g teffové mouky
cukr nebo jiné sladidlo dle chuti

 

Postup

V polovině studeného mléka rozmícháme teffovou mouku, druhou polovinu mléka ohřejeme, osladíme a do horkého vmícháme namočenou mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Nalijeme do mističek, necháme vychladnout, libovolně ozdobíme a podáváme jako klasický pudink.

 

Poznámky

Nedávno mě napadlo, že když se vaří kaše z teffových zrníček, krásně želíruje a houstne a po vychladnutí vypadá téměř jako pudink. Zkusila jsem tedy uvařit pudink přímo z mouky a podařilo se. Zůstává jen otázkou, jak dlouho pudink provářet, některé zdroje uvádějí, že by se každá mouka měla vařit alespoň 20 minut, aby byla snadno stravitelná. Teffový pudink jsem vařila jednou 5 minut a jednou 20 minut a subjektivně se mi trávil naprosto stejně.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *