Skořicový jablkovník

skoricovy-jablkovnik.jpg

 

Suroviny

450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřicí)
120 g cukru
1 prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
2 lžičky skořice
½ lžičky xanthanu nebo guaru
4 lžíce oleje
2 větší jablka nastrouhaná nahrubo
450 ml vody
šťáva a kůra z jednoho menšího citronu

 

Postup

Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, sodou, skořicí a xanthanem. Přidáme olej, citronovou šťávu a kůru a vodu a šlehačem vyšleháme. Na závěr lehce vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil. Po upečení necháme velmi krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.

 

Poznámky

Jablka obvykle strouhám i se slupkou. Těsto můžete vylepšit přidáním rozinek namočených v rumu nebo černém čaji.

 
5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *