Tofu v zelí s rýží

Suroviny

  • 1 cibule
  • olej
  • ½ hlávky bílého zelí
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky majoránky
  • 3 listy čínského zelí
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce worcesteru
  • 200 g uzeného tofu
  • 150 g celozrnné rýže
  • sůl

Postup

Celozrnnou rýži propláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka (trvá to asi 35 minut).

Na oleji dozlatova orestujeme na kousky nakrájenou cibuli. Přidáme zelí nakrájené na tenké nudličky, kmín a majoránku, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme 20 minut. Poté přidáme nakrájené čínské zelí a kostičky tofu, ochutíme sojovou omáčkou a worcesterem a společně necháme ještě 5 minut dusit. Vmícháme uvařenou rýži a podle potřeby dosolíme a dochutíme sojovou omáčkou.

Poznámky

Pokud použijete bílou loupanou rýži, vařte ji kratší dobu (obvykle stačí cca 15 minut).

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *