Tofu v zelí s rýží

tofu-v-zeli-s-ryzi.jpg

 

Suroviny

1 cibule
olej
½ hlávky bílého zelí
1 lžička mletého kmínu
½ lžičky majoránky
3 listy čínského zelí
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce worcesteru
200 g uzeného tofu
150 g celozrnné rýže
sůl

 

Postup

Celozrnnou rýži propláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka (trvá to asi 35 minut).
Na oleji dozlatova orestujeme na kousky nakrájenou cibuli. Přidáme zelí nakrájené na tenké nudličky, kmín a majoránku, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme 20 minut. Poté přidáme nakrájené čínské zelí a kostičky tofu, ochutíme sojovou omáčkou a worcesterem a společně necháme ještě 5 minut dusit. Vmícháme uvařenou rýži a podle potřeby dosolíme a dochutíme sojovou omáčkou.

 

Poznámky

Pokud použijete bílou loupanou rýži, vařte ji kratší dobu (obvykle stačí cca 15 minut).

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.