Tuňákovo-avokádová pomazánka

Surovinytunakovo-avokadova-pomazanka.jpg

1 konzerva tuňáka (kousky, ne drť)
1 zralé avokádo
1 masité rajče
citronová šťáva
sůl
pepř

 

Postup

Z rajčete odstraníme prostřední tekutou část se semínky a dužninu nakrájíme na drobné kostičky. Avokádo přepůlíme a lžičkou z něho vydlabeme dužninu. Společně se slitým tuňákem ji rozmačkáme vidličkou. Vmícháme kostičky rajčete, několik kapek citronové šťávy a podle chuti osolíme a opepříme. Ihned podáváme.

 

Poznámky

Je třeba použít opravdu zralé avokádo, nezralé není dobré a nepůjde rozmačkat na kaši. To zralé nahradí v receptu majonézu a ještě tělu dodá kvalitní a prospěšné tuky (kyselinu olejovou, palmitovou a linolovou). Zralé avokádo poznáme tak, že je na dotek měkké a při zmáčknutí palcem v něm zůstane důlek.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.