Voňavý čirok s čočkou a listovým špenátem

vonavy-cirok-s-cockou-a-listovym-spenatem.jpg

 

Suroviny

120 g čiroku
120 g hnědé čočky
2 lžíce oleje
1 lžička římského kmínu
1 lžička černého hořčičného semínka
1 cibule
3 hrsti listového špenátu (nebo asi 200 g mraženého)
2 lžičky garam masala
sůl

 

Postup

Čirok i čočku propláchneme a nejlépe přes noc namočíme každé zvlášť do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme vodou a dáme vařit. Po 30 minutách přidáme slitou čočku a společně vaříme dalších 30 minut, až jsou obě suroviny měkké. Podle potřeby doléváme vodu.
V nepřilnavé pánvi rozpálíme olej a na středním plameni minutu opékáme hořčičné semínko a kmín, až se rozvoní. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání necháme zezlátnout. Poté přidáme špenát a necháme zavadnout. Vmícháme směs koření garam masala. Takto připravenou směs vmícháme do uvařeného a slitého čiroku s čočkou, osolíme a můžeme podávat.

 

Poznámky

Doporučuji použít všechno koření. Římský kmín a černé hořčičné semínko tvoří základ indické kuchyně. Garam masala je indická kořenicí směs, obsahuje římský kmín, černý pepř, hřebíček, skořici, muškátový květ, koriandr, kardamom, bobkový list a případně i další druhy koření.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *