Suroviny
- 250 g quinoy
- olej
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 konzerva červených fazolí (400 g)
- 1 konzerva kukuřice (340 g)
- 150 ml rajčatového pyré
- sůl
- pepř
- mleté chilli
- římský kmín
- čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobu
Postup
Quinou na 15 minut namočíme a důkladně propláchneme. Poté ji zalijeme 2,5 násobkem vody, osolíme a uvaříme doměkka (cca 18-20 min).
Na rozehřátém oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Na poslední dvě minuty restování přidáme nadrobno pokrájený česnek. Smícháme s rajčatovým pyré, kukuřicí a fazolemi, okořeníme dle chuti a promícháme s quinoou.
Vše společně zapékáme 20 minut při 180 °C.
Poznámky
Volná inspirace: recepty Albert.