Zapečená quinoa s červenými fazolemi a kukuřicí

Zapečená quinoa s červenými fazolemi a kukuřicí

Suroviny

  • 250 g quinoy
  • olej
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 konzerva červených fazolí (400 g)
  • 1 konzerva kukuřice (340 g)
  • 150 ml rajčatového pyré
  • sůl
  • pepř
  • mleté chilli
  • římský kmín
  • čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobu

Postup

Quinou na 15 minut namočíme a důkladně propláchneme. Poté ji zalijeme 2,5 násobkem vody, osolíme a uvaříme doměkka (cca 18-20 min).

Na rozehřátém oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Na poslední dvě minuty restování přidáme nadrobno pokrájený česnek. Smícháme s rajčatovým pyré, kukuřicí a fazolemi, okořeníme dle chuti a promícháme s quinoou.
Vše společně zapékáme 20 minut při 180 °C.

Poznámky

Volná inspirace: recepty Albert.

Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.