Zeleninový kotlík

zeleninovy-kotlik.jpg

 

Suroviny

1 cibule
2 lžíce oleje
1 brambora
2 menší mrkve
¼ bulvy celeru
2 řapíky celeru
asi 15 cm pórku
1 malá petržel
několik růžiček květáku
několik růžiček brokolice
několik kuliček růžičkové kapusty
hrst mraženého hrášku
hrst mražené kukuřice
hrst zelených fazolek
3 žampiony
3 stroužky česneku
polévkové bylinky – libeček, celerová nať, petrželka
1 lžička majoránky
sůl
pepř
čerstvá zelená petrželka

 

Postup

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme všechnu zeleninu a houby pokrájené na drobné kousky a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad zeleninu. Přidáme polévkové bylinky a osolíme. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut, až je všechna zelenina měkká. Přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem. Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou. Hladovci mohou přikusovat tmavé bezlepkové pečivo.

 

Poznámky

Zeleninu můžete libovolně obměňovat podle chuti a stavu zásob.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *