Tofučína s bambusem

Suroviny

  • 1 mrkev
  • 1 sklenice / plechovka bambusových plátků
  • 1 střední cibule
  • 1/3 pórku
  • sojová omáčka
  • malý kousek zázvoru
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • tofu natural
  • pikantní koření (chilli, nasi goreng, směs na čínu…)
  • nesolené arašídy
  • škrob na zahuštění

Postup

Den předem si nakrájíme bílé tofu na kousky a naložíme ho do sojové omáčky s oblíbeným pálivým kořením (použila jsem směs nasi goreng).

Druhý den si tofu krátce opečeme na pánvičce a dáme stranou. Na rozpáleném oleji orestujeme na větší kousky nakrájenou cibuli, poté přidáme kolečka pórku a mrkev nakrájenou na tenké špalíky. Chvíli dusíme pod pokličkou, poté podlijeme trochou vody a přidáme kousky bambusu, nadrobno pokrájený zázvor, sůl, pepř a sojovou omáčku. Solíme opatrně – sojová omáčka je sama dost slaná. Když zelenina změkne, přidáme hrst nesolených arašídů. Můžeme zahustit lžičkou škrobu rozmíchanou v trošce studené vody. Na závěr vmícháme kousky tofu a prohřejeme. Podáváme s rýží.

Poznámky

Nakládaný bambus najdete ve větších supermarketech v sekci s asijskými potravinami.

Pokud netrváte na „čínsky“ skleněné omáčce, nemusíte ji zahušťovat škrobem.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *