Banánky

Surovinybananky.jpg

130 g bezlepkové směsi Schär Mix C
50 g bezlepkové směsi Jizerka
20 g solamylu
2 sáčky vanilkového pudinku
1/4 kávové lžičky xanthanové gumy
80 g moučkového cukru
160 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
1 kávová lžička citronové kůry

pikantní marmeláda (rybízová, linecká)
čokoládová poleva (hořká čokoláda bez obsahu mléka + silnější plátek ztuženého tuku)

 

Postup

Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme podlouhlé tvary (rohlíčky, jazýčky, obdélníčky…). Přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem. Pečeme při 160 °C 8-10 min. Necháme zchladnout na plechu, teprve poté s cukrovím manipulujeme.
Zcela vychlazené spojujeme po dvou pikantní marmeládou. Na závěr omočíme z poloviny v čokoládové polevě.

 

Poznámky

Tohle bylo a je moje nejoblíbenější vánoční cukroví, jak v lepkové, tak v bezlepkové variantě.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *