"Tatrankové" pracny z kaštanové kaše Adveni

Surovinytatrankove-pracny-z-kase-adveni.jpg

100 g kaštanové kaše Adveni
20 g moučkového cukru
100 g univerzální bezlepkové směsi (např. Bake-a-cake, Schär Mix C nebo Doves Farm červená)
120 g bezmléčného tuku (např. Stella nebo Alsan)
1 lžíce lněné mouky nebo namletého lněného semínka + 5 lžic vody
2 lžíce mletého kokosu
2 lžíce mletých ořechů nebo mandlí
1 lžíce kakaa

 

Postup

Ze všech surovin zaděláme pevné těsto, které nesmí být ani drobivé, ani lepivé. Podle potřeby můžeme přidat malé množství tuku nebo naopak sypké kaše. Těstem plníme formičky na pracny, které vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 20 minut. Upečené pracny necháme krátce zchladnout a ještě vlažné je vyklepneme z formiček a obalíme v moučkovém cukru.

 

Poznámky

Suchá kaštanová kaše připomíná svou chutí tatranky. Když mě na to kamarádka přivedla, vzpomněla jsem si na oblíbené vánoční cukroví připravované právě z tatranek. Na této verzi si můžou pochutnat i bezlepkáři a nemusí jim být líto, že tatranky nesmějí.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *