Bramborovo-žampionový krém

Suroviny

  • 3 brambory
  • 8 žampionů
  • sušené polévkové bylinky (libeček, petrželka, celerová nať…)
  • ½ lžičky majoránky
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • olej
  • sůl
  • pepř

Postup

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme je v hrnci na rozpáleném oleji. Přisypeme na kostičky nakrájené oloupané brambory a zalijeme 1.5 litrem vody. Přidáme bylinky, majoránku, kmín, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambory (asi 20 minut od bodu varu). Z polévky vyndáme část žampionů a odložíme je stranou. Zbytek rozmixujeme ponorným mixerem dohladka a podle potřeby doředíme trochou vody nebo vývaru. Vmícháme zbylé žampiony, dochutíme a můžeme servírovat.

Poznámky

Místo žampionů můžete použít směs lesních hub.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *