Brambory s dýňovou nádivkou

brambory-s-dynovou-nadivkou.jpg

 

Suroviny

větší brambory dle počtu strávníků
kousek dýně hokkaidó
pórek
stroužek česneku
lžíce sojového bílého jogurtu (smetany, kokosového mléka)
olej
sůl
pepř
špetka kurkumy
římský kmín
(nastrouhané uzené tofu)

 

Postup

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Mezitím lehce orestujeme na kolečka nakrájený pórek, přidáme pokrájenou dýni a rozdusíme. Uvařené brambory podélně rozpůlíme, opatrně lžičkou vydlabeme prostředek a přidáme do zeleninové směsi. Vmícháme prolisovaný stroužek česneku a lžíci jogurtu na zjemnění. Vše osolíme, opepříme, přidáme kurkumu a římský kmín na ovonění. Vydlabané brambory naplníme směsí a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 min. Před koncem pečení můžeme brambory posypat nastrouhaným uzeným tofu.

 

Poznámky

Autor receptu: Martina.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *