Celozrnný křupavý chlebíček

Surovinycelozrnny-chlebicek.jpg

125 g pohankové mouky
125 g libovolných bezlepkových vloček (měla jsem směs pohankových, jahelných, rýžových a kukuřičných)
1/2 lžičky soli
400 ml vody
60 g sezamových semínek (dala jsem jen 30 g)
30 g máku
30 g slunečnicových nebo lněných semínek
1 větší hrst vlašských ořechů

 

Postup

Smícháme mouku, vločky, sůl a vodu a necháme hodinu a více odležet. Pak přidáme sezam, mák a nasekané ořechy. Část sezamu můžeme nahradit lněnými či slunečnicovými semínky. Necháme 10 minut odležet. Pak hmotu rozprostřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a nožem naznačíme mřížku, aby se chlebíky po upečení snadněji lámaly. Pečeme při teplotě 140 °C asi hodinu.

 

Poznámky

Zdroj receptu: inspirace v časopise Pošli recept, převedeno do bezlepkové podoby.

Dělala jsem slanou variantu (přidala jsem sůl a pizza koření) a sladkou variantu (s ubráním soli a přídavkem cukru a skořice). Obojí bylo moc dobré, křupavé, vzdáleně připomínající knäckebrot.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.