Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medové kuře na kari

Surovinymedove-kure-na-kari_jitka.jpg

500 g kuřecích prsních řízků
1 lžíce medu
2 lžíce solamylu
1 lžička kari koření
4 stroužky česneku
½ hrnku vody
2 lžíce oleje
1 velká cibule

 

Postup

Med rozetřeme s kari kořením a olejem na hladkou pastu. Přidáme prolisovaný česnek, vodu a solamyl. Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na větší kousky a naložíme do připravené marinády. Necháme alespoň 2 hodiny v lednici uležet. Cibuli nakrájíme na proužky a na rozpálené pánvi ji s trochou oleje zprudka orestujeme dozlatova. Přidáme kuřecí maso s marinádou, zprudka orestujeme, dokud se maso nezatáhne. Podlijeme asi 200 ml horké vody, lehce osolíme a na mírném ohni podusíme doměkka. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.

 

Poznámky

Tuto lahůdku nám připravila kamarádka Jitka na svoji narozeninovou oslavu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář