Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pangas s pikantním thajským přelivem

Surovinypangas-s-thajskym-prelivem.jpg

2 filety pangase nebo jiné bílé ryby
olej
svazek jarní cibulky
1 stroužek česneku
kousek čerstvého zázvoru
sladká chili omáčka
rybí nebo ústřicová omáčka
citronová šťáva – několik kapek
sůl
(solamyl)

 

Postup

Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a část zelených částí odložíme stranou na ozdobu. Česnek posekáme nadrobno a zázvor nastrouháme. Zbylou cibulku, česnek i zázvor nasypeme do pánve s rozehřátou kapkou oleje, promícháme a necháme krátce zavadnout. Zakapeme chili a rybí omáčkou a citronovou šťávou. Na takto připravený základ položíme osolené rybí filety, podlijeme malým množstvím vody, přikryjeme pokličkou a asi 8-10 minut podusíme. Pustí-li ryba hodně vody, můžeme na závěr dušení odkrýt pokličku nebo zahustit lžičkou solamylu rozmíchaného v trošce studené vody.

 

Poznámky

Velmi volně jsem se inspirovala na www.toprecepty.cz receptem Tilapie s thajskou omáčkou od Jany Remkové.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář