Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bambusová tofučína

bambusova-tofucina.jpg

 

Suroviny

1 mrkev
1 sklenice / plechovka bambusových plátků
1 střední cibule
1/3 pórku
sojová omáčka
malý kousek zázvoru
sůl
pepř
olej
tofu (natural)
pálivé koření (chilli, nasi goreng, směs na čínu...)
nesolené arašídy
škrob na zahuštění

 

Postup

Den předem si nakrájíme bílé tofu na kousky a naložíme ho do sojové omáčky s oblíbeným pálivým kořením (použila jsem směs nasi goreng).
Druhý den si tofu krátce opečeme na pánvičce a dáme stranou. Na rozpáleném oleji orestujeme na větší kousky nakrájenou cibuli, poté přidáme kolečka pórku a mrkev nakrájenou na tenké špalíky. Chvíli dusíme pod pokličkou, poté podlijeme trochou vody a přidáme kousky bambusu, nadrobno pokrájený zázvor, sůl, pepř a sojovou omáčku. Solíme opatrně - sojová omáčka je sama dost slaná. Když zelenina změkne, přidáme hrst nesolených arašídů. Můžeme zahustit lžičkou škrobu. Na závěr vmícháme kousky tofu a prohřejeme. Podáváme s rýží.

 

Poznámky

Nakládaný bambus najdete ve větších supermarketech v sekci s asijskými potravinami.
Pokud netrváte na "čínsky" skleněné omáčce, nemusíte ji zahušťovat škrobem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář