Cuketová rýže (indický recept)

Suroviny

  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička černého hořčičného semínka
  • chilli vločky nebo práškové chilli koření
  • 1 cibule
  • 1 hrnek rýže
  • sůl
  • 1 mladá zelená cuketa

 

Postup

Na rozehřátém oleji minutu opékáme římský kmín a hořčičné semínko, až se koření krásně rozvoní. Přidáme chilli a drobně nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji necháme zesklovatět. Poté přidáme propláchnutou rýži, zalijeme 1.5 hrnkem vody, osolíme, přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a 10 minut povaříme. Poté přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, promícháme a dovaříme pod pokličkou doměkka (asi 5-10 minut).

 

Poznámky

V jednoduchosti je krása a chuť, indické koření udělá s „obyčejnou“ rýží a cuketou divy.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *