Cuketové zelí

Surovinycuketove-zeli.jpg

2 větší cukety
1-2 cibule
olej
škrob
cukr
ocet
kmín
sůl

 

Postup

Cukety oloupeme, a pokud nemají již velká semena, i s dužinou nahrubo nastrouháme. Jinak dužinu vydlabeme. Cuketu osolíme a necháme pustit vodu, kterou v sítu odstraníme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme cuketu a kmín. Vaříme nejdéle 5 minut, aby si cuketa zachovala strukturu a nevznikla nám kaše. Zahustíme 2 lžičkami škrobu rozmíchaného ve 100 ml studené vody. Dochutíme octem, cukrem a solí.

 

Poznámky

Zdroj receptu: inspirace na www.toprecepty.cz receptem na Cuketové zelí dušené od uživatelky 1974andrea, upraveno do bezlepkové podoby.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *