Domácí kaštanové pyré

Surovinykastanove-pyre.jpg

500 g jedlých kaštanů
200-250 ml sojového mléka
1 vanilkový cukr
špetka skořice
rum
cukr

 

Postup

Jedlé kaštany vložíme do mírně osolené vody a vaříme asi 30 minut. Ještě horké kaštany oloupeme jak z horní lesklé slupky, tak i z té vnitřní. Pracujeme tak, že kaštany necháme v horké vodě a vždy jich vyndáme jen několik na oloupání. Oloupané kaštany dáme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme vanilkový cukr a špetku skořice a pod pokličkou vaříme do měkka, asi 15 minut. Uvařené necháme i se zbytkem mléka vychladnout. Poté ponorným mixerem rozmixujeme na pyré. Je-li pyré příliš husté, přidáme trochu mléka. Dochutíme rumem a cukrem podle chuti.

 

Poznámky

Zdroj receptu: inspirováno na www.toprecepty.cz receptem na Kaštanové pyré od uživatelky magdalenka. Upraveno do bezmléčné podoby.
Použití je široké – samotné hustší pyré lze servírovat s ovocem a šlehačkou, dají se jím mazat lívance nebo palačinky, přidává se do moučníků…
Příprava je sice časově hodně náročná, ale výsledek stojí za to, minimálně pro ty, kteří nemají stálý zdroj pyré ze Slovenska 🙂

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.