Dýňová polévka

Suroviny

  • 750 g dýně hokkaido – neloupaná, nakrájená na kostičky
  • 2 brambory – oloupané, nakrájené na kostičky
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • 1 malá lžička mletého muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř

Postup

Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a dýni a zalijeme asi 1.5 litru vody. Přidáme prolisovaný česnek, muškátový oříšek a osolíme. Pod pokličkou vaříme doměkka (asi 30 minut). Celou směs následně rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem.

Poznámky

Variací na dýňovou polévku existují desítky, možná i stovky. Do některých se přidává zázvor, mrkev, kokosové mléko, nejrůznější druhy koření. Toto je jedna ze základních variant, s minimem ingrediencí.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *