Čočková polévka s kari

Suroviny

  • 1 cibule
  • olej
  • 2 velké mrkve
  • 1 hrnek hnědé čočky
  • 2 lžičky kari koření
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml rostlinné smetany nebo kokosového mléka na zjemnění

Postup

Čočku přebereme, propláchneme a na několik hodin namočíme do studené vody. Na oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme kari kořením, za stálého míchání ho krátce opražíme, aby se rozvonělo a rozpustilo v tuku. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, slitou čočku a zalijeme asi 1.5 litru vroucí vody. Osolíme, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme, až je čočka měkká (cca 25 minut). Poté promixujeme ponorným mixerem, nemusíme ale zcela dohladka. Vmícháme sojovou smetanu nebo kokosové mléko a podle chuti dosolíme a ochutíme čerstvě umletým pepřem.

Poznámky

Pokud použijeme červenou čočku, nemusíme ji předem namáčet a dobu vaření zkrátíme na 10-15 minut.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *