Suroviny
pepř
Postup
Hrách přes noc namočíme do studené vody. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme oloupanou a pokrájenou cibuli. Přidáme připravenou zeleninu a krátce ji osmažíme. Poté přidáme slitý hrách a zalijeme asi 1.5 litru vody. Vmícháme libeček a prolisovaný česnek, přivedeme k varu a vaříme, než hrách změkne (asi 30 minut, záleží na tom, jak dlouho byl předem namočený a jestli máme celý nebo půlený, tomu stačí kratší doba varu). Ponorným mixerem rozmixujeme směs dohladka. Podle potřeby můžeme naředit ještě trochou vody. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Poznámky
Zdroj receptu: inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem na Krém ze žlutého hrachu a kořenové zeleniny od uživatelky k.radula.