Krémová kari polévka

Suroviny

  • 4 velké brambory
  • 3 mrkve
  • 1 cibule
  • olej
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička kari koření
  • 200 ml rostlinného mléka
  • sůl
  • pepř

Postup

Brambory i mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji osmažíme do zesklovatění. Přidáme vrchovatou lžičku kari koření, dobře rozmícháme, aby se v tuku rozpustilo a zavonělo. Poté přidáme kostičky brambor a mrkve a zalijeme asi 1.25 litrem vody. Přidáme prolisovaný česnek, lžičku soli a 1/3 lžičky pepře. Vaříme, až než zelenina změkne, přibližně 25 minut. Necháme mírně zchladnout a rozmixujeme ponorným mixerem do hladké kaše. Vrátíme na sporák, přilijeme rostlinné mléko a přivedeme k varu. Je-li polévka příliš hustá, rozředíme ji trochou vody nebo vývaru. Podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem a kari kořením.

Poznámky

Pokud máte rádi pikantní jídla, použijte 2 lžičky kari koření a nešetřete pepřem.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *