Hrášková polévka s kokosovým mlékem

Suroviny

  • 400 g zeleného hrášku (mražený nebo čerstvý)
  • 200 ml kokosového mléka
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • na ozdobu kešu oříšky

Postup

Hrášek rozmrazíme a s trochou vody rozmixujeme na hladké pyré. To přelijeme do hrnce a přivedeme k varu. Rozředíme ho kokosovým mlékem a podle potřeby vodou a ochutíme solí, pepřem a chilli kořením. Dvě minuty povaříme a máme hotovo. Před podáváním ozdobíme kešu oříšky a čerstvě namletým pepřem.

Poznámky

Polévka je velmi jednoduchá, rychlá a moc dobrá. Místo vody je možné na naředění použít zeleninový vývar, ale nechtěla jsem jím přebít jemnou chuť hrášku. Protože je hrášek přirozeně dost sladký, je nutné polévku výrazněji dosolit. Pepř a chilli dodají hrášku pikantní tečku.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *