Hustá čočková polévka

Suroviny

  • 3/4 hrnku čočky
  • 1 větší cibule
  • 2 malé nahrubo nastrouhané mrkve
  • 1 brambora
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • olej
  • sušená majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • petrželka

volitelně:

  • polenta na zahuštění (cca 2 lžíce)

Postup

Čočku namočíme a necháme přes noc nebo alespoň dvě hodiny nabobtnat. Na oleji osmahneme cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme scezenou čočku a na kostičky nakrájenou bramboru, asi 1.5 litru vody, kostku bujonu, majoránku (tou nešetříme) a česnek a vaříme 45 minut. Můžeme zahustit instantní polentou. Na závěr ozdobíme čerstvou petrželkou.

Polévka je opravdu hustá a sytá, obzvlášť pokud ji zahustíme polentou.

 

Poznámky

Převzato z Albert magazínu 10/2013, upraveno.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *