Hustá polévka z červené čočky

Suroviny

  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 větší cibule
  • rajčatový protlak
  • několik stroužků česneku nebo česneková pasta
  • asi 2 cm nastrouhaného zázvoru (zázvorem nešetříme)
  • 1.5 lžičky římského kmínu
  • olej
  • sůl
  • pepř

Postup

Červenou čočku propláchneme a necháme hodinu namočenou. Máčet se nemusí, ale lépe si pak drží červenou barvu.

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme římský kmín a nastrouhaný zázvor a necháme krátce zarestovat spolu s cibulí. Přidáme okapanou čočku, rajčatový protlak, pokrájený česnek (pokud použijeme česnekovou pastu se solí, přidáme ji až na konci) a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí čočky, asi 15-20 minut. Když je čočka měkká, přidáme sůl a pepř podle chuti.

Poznámky

Vařila Martina. Volná inspirace z blogu Veganotic – Nejoblíbenější polévka z červené čočky.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *