Jablečno-pomerančové jáhlové řezy

jablecno-pomerancove-jahlove-rezy-2.jpg

 

Suroviny

1 hrnek jáhel
1.5 hrnku vody nebo rostlinného mléka
oblíbené sladidlo (cukr, sirup, med, stevia…) dle chuti
2 lžíce rozinek
2 lžíce strouhaného kokosu
1 pomeranč
1 jablko
2 lžíce džemu na potření
kokos a strouhaná pomerančová kůra na posypání

 

Postup

Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme rostlinným mlékem nebo vodou (1.5 násobek objemu jáhel) a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut. Poté vmícháme nahrubo nastrouhané jablko a na malé kousky nakrájený pomeranč včetně šťávy, kterou pustí při krájení. Osladíme podle chuti. Ještě teplou kaši upěchujeme do formy, já jsem použila plastovou krabičku o rozměrech 17×10 cm, a necháme zcela vychladnout. Poté vyklopíme, potřeme džemem a posypeme kokosem a pomerančovou kůrou. Nakrájíme na kostky a můžeme podávat.

 

Poznámky

Jáhlová kaše by měla být dostatečně hustá, aby ji bylo možné po vychlazení krájet.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.