Jablíčkový dezert z polenty

jablickova-polenta.jpg

 

Suroviny

50 g instantní polenty
200-250 ml jablečného džusu

 

Postup

Jablečný džus nalijeme do hrnce a ohřejeme na cca 60 °C. Poté za stálého míchání přisypáváme instantní polentu a vymícháme v hladkou kaši. Přelijeme do mističek a ozdobíme kousky ovoce. Můžeme podávat teplé i vychlazené.

 

Poznámky

Recept mám od kolegyně z práce, která si takto občas připravuje polentu na svačinu. Zprvu jsem tomu moc nevěřila, pak jsem to jednou vyzkoušela a byla jsem nadšená. Od té doby takto polentu připravuji na různé oslavy nebo návštěvy a pokaždé má velký úspěch.
Jablečnou variantu lze vylepšit špetkou mleté skořice nebo perníkového koření.
Jablečný základ můžeme vyměnit za jiný, výborný je hruškový nebo brusinkový. Naopak nám nechutnal pomerančový a grepový, ale sto lidí, sto chutí.
Tip pro lenochy: džus stačí ohřát v hrnečku v mikrovlnné troubě, přisypat polentu, zamíchat a nechat krátce odstát, případně ještě trochu ohřát.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *