Suroviny
1 hrnek jáhel
¾ hrnku vody
¾ hrnku rostlinného mléka
špetka soli
2 lžíce cukru (nebo odpovídající množství stevie či sladidla)
4 lžíce švestkových povidel
mletý mák
moučkový cukr
Postup
Jáhly 3x spaříme vroucí vodou, zalijeme je ¾ hrnku vody a ¾ hrnku rostlinného mléka, osolíme, osladíme a pod pokličkou na mírném plameni vaříme, až se všechna tekutina vstřebá (asi 12 minut). Poté necháme pod pokličkou ještě asi 5 minut dojít.
Povidla rozehřejeme s trochou vody na řidší omáčku, mletý mák smícháme s cukrem. Na talíř nandáme porci jáhel, přelijeme povidlovou omáčkou a posypeme mákem.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.