Koprovka

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 4 bobkové listy
  • 8 kuliček nového koření
  • 12 kuliček černého pepře
  • 200 ml rostlinného mléka nebo smetany
  • 3 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění (používám Doves Farm Freee bílá bez lepku)
  • sůl (může být černá sůl, která intenzivně voní po vajíčkách)
  • svazek kopru
  • ocet
  • cukr

 

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 5 cm nad brambory. Přidáme všechno koření (dávám ho vyvařit do vajíčka na louhování čaje), osolíme a vaříme asi 15 min, až jsou brambory téměř měkké. Vyndáme koření a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v rostlinném mléce nebo smetaně. Dosolíme a podle chuti ochutíme octem a cukrem. Na závěr vmícháme drobně nasekaný kopr.

 

Poznámky

Tradiční český pokrm, upravený do bezlepkovo-veganské podoby. Na klasickou koprovku s knedlíkem a masem mě nikdy neužilo, ale na této si vždy ráda pochutnám.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *