Suroviny
1 menší květák
4 mrkve
4 velká čerstvá rajčata (nebo 1 plechovka sekaných)
1 malá cibule
olej
1 lžička římského kmínu
1 lžička garam masala
½ lžičky kurkumy
sůl
špetka cukru
čerstvá petrželka nebo koriandr
Postup
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme ji římským kmínem, garam masalou a kurkumou a za stálého míchání asi minutu orestujeme, aby se koření rozvonělo. Přidáme na malé růžičky rozebraný květák, na kolečka nakrájenou mrkev a osminky rajčat. Podlijeme malým množstvím vody, osolíme a na mírném plameni dusíme asi 20 minut, až je zelenina měkká. Podle potřeby dosolíme a jsou-li rajčata příliš kyselá, přidáme špetku cukru. Podáváme s rýží, posypané čerstvou sekanou petrželkou nebo koriandrem.
Poznámky
Inspirovala jsem se několika recepty na indická zeleninová sabji a zkombinovala je dohromady.