Suroviny
2 kávové lžičky bezlepkové mouky nebo škrobu
Postup
Lilek očistíme a pokrájíme na kostičky asi 2×2 cm. Posolíme a necháme na talíři asi 15 minut vypotit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Ty orestujeme spolu s prolisovaným stroužkem česneku na trošce oleje. Přidáme osušený lilek a krátce osmažíme. Poté podlijeme asi 2 dcl vody, přidáme sojovou omáčku, sladkou chilli omáčku, ocet, cukr a sůl. Promícháme a necháme pod pokličkou 5 minut podusit. V trošce vody si rozmícháme škrob, přilijeme k lilku a za stálého míchání minutu povaříme. Podle potřeby dochutíme solí, cukrem nebo chilli omáčkou. Podáváme s rýží.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba (snaha co nejvíce se přiblížit originálu z mé oblíbené veganské restaurace Loving Hut).