Suroviny
1 lilek
1 lžíce oleje
kousek nastrouhaného zázvoru
prolisovaný česnek
sůl
římský kmín
římský kmín
Postup
Lilek omyjeme, nakrájíme na asi centimetrová kolečka, posolíme a necháme vypotit. Poté omyjeme a osušíme.
Nastrouháme zázvor, přidáme olej, česnekovou pastu, sůl a římský kmín (množství dle chuti). Kolečka lilku potřeme z obou stran zázvorovou směsí, dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C asi 25 minut. V polovině pečení otočíme.
Nastrouháme zázvor, přidáme olej, česnekovou pastu, sůl a římský kmín (množství dle chuti). Kolečka lilku potřeme z obou stran zázvorovou směsí, dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C asi 25 minut. V polovině pečení otočíme.
Poznámky
Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete do pasty na potírání lilku přidat mleté chilli.