Mrkvovo-kaštanový nákyp z mikrovlnné trouby

mrkvovy-nakyp-z-mt-1.jpg

 

Suroviny

1 menší mrkev
3 lžíce kaštanové mouky
1 lžíce tapiokového škrobu
1 lžička třtinového cukru nebo stevie
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce dýňových semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
kapka oleje
voda podle potřeby (záleží na šťavnatosti mrkve)

 

Postup

Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Ve skleněné nebo keramické misce promícháme kaštanovou mouku, tapioku, cukr, prášek do pečiva a semínka. Přidáme nastrouhanou mrkev, olej a podle potřeby přidáváme vodu tak, abychom získali mrkev obalenou řidším těstíčkem (mrkve je hodně, víc než těstíčka). Očistíme okraje misky a dáme péct do mikrovlnné trouby na 750-800 W na 3.5 minuty. Poté necháme minutu dojít a opatrně vyklepneme z misky. Ozdobíme semínky a ještě teplé podáváme.

 

Poznámky

 Nákyp má pudinkovou strukturu, určitě nečekejte buchtu nebo nadýchané těsto. Je sytý a moc dobrý.
Těsto by určitě šlo upéct i v klasické troubě. Případně by šlo uvařit v páře jako klasický nákyp či pudink. Takhle je to ale rychlejší a s minimem nádobí.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *