Nachos party

Surovinynachos-party.jpg

Guacamole
1 zralé avokádo
1 menší rajče
citronová šťáva
sůl
pepř
½ stroužku česneku

Rajčatová salsa
2 velká rajčata
1 stroužek česneku
hrst čerstvých lístků bazalky
sůl
pepř

Hummus
1 hrnek uvařené nebo konzervované cizrny
2 lžíce sezamové pasty tahini
1 lžíce oleje
citronová šťáva
římský kmín
sůl
pepř

nachos lupínky

 

Postup

Guacamole
Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužninu a vidličkou ji trochu rozmačkáme. Rajče rozpůlíme a odstraníme tekutý vnitřek (můžeme si ho schovat do nějakého dalšího pokrmu). Dužninu pokrájíme na drobné kostičky. Rozmačkané avokádo smícháme s nakrájeným rajčetem a prolisovaným česnekem. Zakápneme citronovou šťávou a podle chuti osolíme a opepříme.

Rajčatová salsa
Rajčata rozpůlíme, odstraníme tekutý vnitřek a dužninu pokrájíme na drobné kostičky. Vmícháme prolisovaný česnek a drobně nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme.

Hummus
Cizrnu nasypeme do nádoby vhodné k mixování, přilijeme 50 ml studené vody a rozmixujeme ponorným mixérem na jemnou kaši. Přidáme citronovou šťávu, olej, tahini, prolisovaný česnek, římský kmín a sůl. Dobře promícháme a případně podle potřeby zředíme ještě trochou studené vody.

Všechny připravené dipy naservírujeme na mističky doprostřed stolu a doplníme lupínky nachos.

 

Poznámky

Oblíbené pohoštění na jakoukoli oslavu. Hosté si ani neuvědomí, že jedí a mlsají bez lepku, mléka i vajec.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *