Nízkosacharidová snídaňová kaše kokos–len

Surovinynizkosacharidova-snidanova-kase-kokos-len.jpg

1.5 lžíce kokosové mouky
1 lžíce mletého lněného semínka
1 lžíce jablečné vlákniny
1 lžička strouhaného kokosu
vlažná voda nebo rostlinné mléko dle potřeby
na dochucení např. kakao, skořice, zázvor, kardamom…
na ozdobení čerstvé ovoce

 

Postup

Všechny sypké suroviny důkladně promícháme. Poté za stálého míchání přiléváme vlažnou vodu nebo mléko, až vznikne řídká kašička. Necháme 30 minut odstát. Podle potřeby doředíme trochou mléka nebo vody, ozdobíme a můžeme podávat.

 

Poznámky

Záměrně neuvádím množství tekutiny, suroviny různých značek jinak sají a každý má rád jinak hustou kaši. Já obvykle vymíchám kaši výrazně řidší, stáním totiž zhoustne.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.