Mrkvovo-dýňová polévka se zázvorem

Suroviny

  • 1 cibule
  • olej
  • ½ menší dýně (nejlépe hokkaido)
  • 2-3 mrkve
  • 2 brambory
  • 2 lžíce sušených polévkových bylinek (libeček, petrželka, celerová nať)
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • ½ lžičky mletého zázvoru (nebo kousek čerstvého, nastrouhaného najemno)
  • sůl
  • pepř

Postup

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji do zesklovatění. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni, mrkev a brambory a zalijeme 1.2 litru vody. Přidáme polévkové bylinky, muškátový oříšek a zázvor a osolíme. Vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Poté rozmixujeme ponorným mixerem dohladka. Podle potřeby doředíme trochou teplé vody a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Poznámky

Pokud používáte čerstvý zázvor, můžete ho najemno nastrouhat a poté z něj do polévky vymačkat pouze šťávu – tak se vyhnete nepříjemným vláknům, která zázvor občas pouští.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *