Pohanka s chutí svíčkové

pohanka-s-chuti-svickove.jpg

 

Suroviny

1 cibule
2 lžíce oleje
2 mrkve
½ bulvy celeru
1 hrnek pohanky
2 bobkové listy
2 kuličky nového koření
5 kuliček černého pepře
100 ml rostlinné smetany
sůl

 

Postup

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev a celer a společně asi 5 minut restujeme. Zasypeme propláchnutou pohankou, zalijeme 1.5 hrnkem vody, osolíme a přidáme všechno koření, nejlépe zavřené ve vajíčku na vaření čaje. Přivedeme k varu, minutu společně povaříme a poté stáhneme z plotny a necháme pod pokličkou 20 minut dojít (můžeme i zabalit do peřin, ale není to nutné). Poté vyndáme koření, vmícháme smetanu, podle potřeby naředíme trochou vody a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

 

Poznámky

Jídlo jsem tentokrát připravila jako poměrně hustou kaši. Další možností by bylo naředit ji více, a vyrobit tak "svíčkovou omáčku".

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *