Suroviny
1 cibule
2 lžíce oleje
¼ hlávky bílého zelí
1 hrnek pohanky
1.5 hrnku zeleninového vývaru
hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů
1 lžíce sojové omáčky
čerstvé zelené bylinky (použila jsem petrželku a pažitku)
sůl
pepř
Postup
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme zelí, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme pod pokličkou doměkka (asi 15 min).
Pohanku propláchneme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Poté ji ihned stáhneme ze sporáku a necháme pod pokličkou (můžeme zabalit do peřin) 20 minut dojít.
Uvařenou pohanku smícháme s podušeným zelím, nasekanými vlašskými ořechy a bylinkami. Dochutíme sojovou omáčkou, solí a čerstvě namletým pepřem.
Poznámky
Vlašské ořechy můžete namočit na několik hodin do studené vody, chutnají pak jako čerstvé.