Suroviny
1 cibule
3 stroužky česneku
olej
1 plechovka drcených rajčat (nebo 4 čerstvá oloupaná rajčata)
1 menší plechovka rajského protlaku
100 g oliv (zelených či černých, dle chuti)
1 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění
sůl
pepř
Postup
Cibuli nadrobno nasekáme, česnek nakrájíme na tenké plátky. Obojí orestujeme na oleji do zeskovatění. Přidáme drcená rajčata, protlak, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a za občasného zamíchání vaříme asi 10 minut. Je-li omáčka příliš řídká, zahustíme ji moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Vmícháme olivy nakrájené na třetiny, krátce prohřejeme a podle potřeby dochutíme. Servírujeme s těstovinami nebo rýží.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba dle momentálního obsahu lednice.