Rajská polévka

Suroviny

  • 1 malá cibule
  • olej
  • 1 velký rajský protlak (180 g)
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 kuličky pepře
  • 3 hřebíčky
  • špetka tymiánu
  • sůl
  • cukr
  • ocet
  • 2-3 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění
  • předem uvařená rýže nebo drobné těstoviny jako zavářka

Postup

Na malém množství oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme jedním litrem vroucí vody, vmícháme rajský protlak, přidáme koření (vkládám ho do vajíčka na čaj) a osolíme. Přikryjeme pokličkou a 10 minut povaříme. Poté vyndáme koření a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Vložíme předem uvařenou rýži nebo těstoviny a dochutíme podle potřeby solí, cukrem, případně octem.

Poznámky

Pokud chci jako zavářku použít bezlepková písmenka do polévky, nevařím je stranou, ale přidám je do polévky ještě před tím, než se začne vařit, za dobu přípravy těstoviny krásně změknou.

Úvodní fotografii jsem si půjčila z webu Vegmania, co nejdříve ji vyměním za vlastní.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *