Suroviny
1 cibule
1 menší pórek
2 mrkve
½ celeru
několik růžiček brokolice
několik růžiček květáku
hrst mraženého hrášku
½ dýně hokkaidó
4 filety z libovolné ryby nebo kousky rybího filé
sůl
pepř
oblíbené výrazné koření (grilovací nebo podobná směs)
Postup
Veškerou zeleninu očistíme, rozkrájíme na kousky a promícháme v pekáči nebo zapékací míse (s poklicí) se solí, pepřem a zvoleným kořením. Polovinu směsi dáme stranou, na tu zbývající rozložíme porce ryby a zasypeme je zbývající zeleninou. Podlijeme polovinou hrnku vody, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut, dokud není zelenina měkká. Podle potřeby podlijeme ještě trochou vody. Podáváme s oblíbenou přílohou, já jsem zvolila pohanku.
Poznámky
Zeleninu můžeme nakombinovat podle vlastní chuti, případně podle stavu ledničky nebo mrazáku.